Μεθυσμένος κόκορας .: Πουλερικά .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Μεθυσμένος κόκορας

Η Παρδάλο, μια κότα αλανιάρα, τον εγκατέλειψε και ο καψερός το έριξε στο αλκοόλ. Και σαν να μην έφτανε αυτό, τον μαγειρέψαμε κιόλας. Δείτε τι τράβηξε ο κόκορας στο τσουκάλι της Ματιάς μέχρι να γίνει ένα ονειρεμένο φαγητό

Γράφει: Matia Gr
Μεθυσμένος κόκορας
Υλικά:

1 κόκορα
1 μικρή συσκευασία φρέσκα μανιτάρια (250 γρ.)
1/2 μικρή κρέμα γάλακτος
1 μπουκάλι μπίρα
Λίγη βότκα
1 κρεμμύδι ξερό
Μαγειρικό βούτυρο γάλακτος
Αλάτι, πιπέρι καυτερό

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε λίγο μαγειρικό βούτυρο και μέσα τσιγαρίζουμε τον κόκορα κομμένο σε μερίδες. Ρίχνουμε ελάχιστο νερό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και χαμηλώνουμε τη φωτιά αφήνοντας το φαγητό μας να βράσει για μισή ώρα με τρία τέταρτα. Βγάζουμε τον κόκορα και τον φυλάμε στον θερμοθάλαμο. Στην κατσαρόλα του, ρίχνουμε στο ζουμί του το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και τα μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες. Τα ανακατεύουμε καλά. Ξαναρίχνουμε τον κόκορα στην κατσαρόλα, τη βότκα και την μπίρα, το αλάτι, το πιπέρι και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μειωθεί αρκετά το ζουμί τους. Όταν γίνει αυτό, βγάζουμε πάλι το κοκόρι και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει η σάλτσα πηχτή. Σερβίρουμε τον μεθυσμένο και παραζαλισμένο (μέσα – έξω στην κατσαρόλα τόση ώρα ζαλίστηκε) κόκορα περιχυμένο με τη σάλτσα του.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.