Μυζηθρόπιτα με μέλι, από τον Γέροντα Παρθένιο .: Γλυκιές πίτες .: Ματιά
 

Μυζηθρόπιτα με μέλι, από τον Γέροντα Παρθένιο

Μυζηθρόπιτα με μέλι, που μαγειρεύει ο Γέροντας Παρθένιος, από το Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου Επισκόπου Λαμψάκου!

Μυζηθρόπιτα με μέλι, από τον Γέροντα Παρθένιο
ΜΠΡΙΑΜ ΚΑΙ ΜΥΖΗΘΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΜΕΛΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΡΘΕΝΙΟ (Α’ ΜΕΡΟΣ)ΜΠΡΙΑΜ ΚΑΙ ΜΥΖΗΘΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΜΕΛΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΡΘΕΝΙΟ (Α’ ΜΕΡΟΣ)

Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!

Υλικά:

1/2 κιλό μυζήθρα γλυκιά ή ανθότυρο
4 αυγά
1 φλυτζάνι ζάχαρη
1 φλυτζάνι γάλα
1 φλυτζάνι σιμιγδάλι
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Ξύσμα ενός λεμονιού
Κανέλα
Μέλι
Ελαιόλαδο
Αλεύρι

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα μεγάλο μπωλ σπάμε τα αυγά μας και τα χτυπάμε λίγο με το σύρμα. Προσθέτουμε το τυρί, το σιμιγδάλι, το γάλα, τη ζάχαρη, το μπέικιν, το ξύσμα του λεμονιού και ανακατεύουμε καλά. Σε ένα ταψί βάζουμε ελαιόλαδο, το απλώνουμε καλά και ρίχνουμε αλεύρι να πάει παντού. Κατεβάζουμε τη θερμοκρασία του φούρνου μας στους 160 βαθμούς. Στο ταψί ρίχνουμε το μείγμα μας, το σταυρώνουμε και το φουρνίζουμε. Όταν γίνει το γλυκό μας το βγάζουμε σε μια πιατέλα και από πάνω του ρίχνουμε μέλι και κανέλα.

Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.