Πατάτες της Δούκισσας .: Λαχανικά .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Πατάτες της Δούκισσας

Υλικά: 1/2 κιλό πατάτες 3 αυγά 30 γρ. βούτυρο 30 ml κρέμα γάλακτος Αλάτι πιπέρι μοσχοκάρυδο Εκτέλεση: Βράζουμε τις πατάτες και τις ξεφλουδίζουμε. Στη συνέχεια τις περνάμε από μύλο και τις κάνουμε πουρέ. Ξεχωρίζουμε […]

Γράφει: Matia Gr
Πατάτες της Δούκισσας
Υλικά:

1/2 κιλό πατάτες
3 αυγά
30 γρ. βούτυρο
30 ml κρέμα γάλακτος
Αλάτι πιπέρι μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση:

Βράζουμε τις πατάτες και τις ξεφλουδίζουμε. Στη συνέχεια τις περνάμε από μύλο και τις κάνουμε πουρέ. Ξεχωρίζουμε από τα δύο αυγά τους κρόκους. Σε ένα μπωλ ρίχνουμε τον πουρέ, τους κρόκους των 2 αυγών, το βούτυρο, τα μπαχαρικά και την κρέμα γάλακτος και τα ανακατεύουμε καλά. Σε ένα βουτυρωμένο ταψί με τη βοήθεια ενός κορνέ με μεγάλο άνοιγμα μύτης φτιάχνουμε πυργάκια με το μείγμα του πουρέ. Χτυπάμε το τρίτο αυγό και με αυτό αλείφουμε τα πυργάκια. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου 10 λεπτά.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.