Πατατοκροκέττες, του Κώστα Καρακάση .: Εκδηλώσεις .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Πατατοκροκέττες, του Κώστα Καρακάση

Υπέροχες πατατοκροκέτες από τον συγγραφέα Κώστα Καρακάση. Όπως λέει και ο ίδιος: “Εκτός από τα πιτσιρίκια σας, έχω την αίσθηση ότι θα ξετρελαθείτε και εσείς!”

Γράφει: Matia Gr
Πατατοκροκέττες, του Κώστα Καρακάση
Υλικά:

1 1/2 κιλό πατάτες
2 κρόκους αβγού
2 κουταλιές αλεύρι
Αλάτι + άσπρο πιπέρι
Κρέμα γάλακτος πλήρης
1 φλυτζάνι τυρί πικάντικο τριμμένο
Φυτίνη

Εκτέλεση:

Βράζετε τις πατάτες κομμένες στα 4 σε ελαφρά αλατισμένο νερό. Τις σουρώνετε όταν είναι έτοιμες και τις αφήνετε λίγο να κρυώσουν. Τις περνάτε από τη μηχανή του πουρέ πάνω από μια κατσαρόλα. Προσθέτετε του κρόκους ελαφρά χτυπημένους, το αλάτι και το πιπέρι, το αλεύρι, το τυρί και την κρέμα γάλακτος λίγη λίγη. Ανακατεύετε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά. Πρέπει να σας βγει ένας σφιχτός πουρές. Πλάθετε τις κροκέττες σας και τις τηγανίζετε με την φυτίνη μέχρι να ροδίσουν καλά!
Μια άλλη λύση είναι να περάσετε τον πουρέ σας σε μεγάλο κορνέ με το μεγάλο στόμιο, σε ένα μεγάλο ταψί, στρώνετε μια λαδόκολλα και από πάνω αδειάζεται σε μπαστουνάκια ή “φωλίτσες” τον πουρέ και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς, μέχρι να ροδίσουν καλά!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.