Πρασόσουπα βελουτέ .: Λαχανικά .: Ματιά
 

Πρασόσουπα βελουτέ

Υλικά: 4 πράσα 3 πατάτες 1 κρεμμύδι 1 μικρή κρέμα γάλακτος βούτυρο κορν φλάουρ 3 κύβους νοστιμιάς (λαχανικών ή κρέατος) Αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση: Σε μια κατσαρόλα βράζουμε νερό με τους κύβους νοστιμιάς και προσθέτουμε […]

Γράφει: Matia Gr
Πρασόσουπα βελουτέ
Υλικά:

4 πράσα
3 πατάτες
1 κρεμμύδι
1 μικρή κρέμα γάλακτος
βούτυρο
κορν φλάουρ
3 κύβους νοστιμιάς (λαχανικών ή κρέατος)
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε νερό με τους κύβους νοστιμιάς και προσθέτουμε τα πράσα, ψιλοκομμένα σε ροδέλες, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και τις πατάτες κομμένες σε κύβους. Βγάζουμε 2 κούπες απ’ το νερό της σούπας μας και το βάζουμε σε ένα μπωλ να κρυώσει λίγο κι εκεί μέσα διαλύουμε καλά το κορν φλάουρ και προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι και τέλος την κρέμα γάλακτος. Με το μπαστούνι κοπής πολτοποιούμε μέσα στην κατσαρόλα μας τα πράσα, τις πατάτες και το κρεμμύδι. Προσθέτουμε μετά το ζωμό με το κορν φλάουρ και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.