Ψαρόσουπα .: Θαλασσινά .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Ψαρόσουπα

Υλικά: 1 1/2 κιλό μπακαλιάρο και κοκκινόψαρο 1/2 με 1 ματσάκι σέλινο 3 – 4 καρότα 2 κρεμμύδια ξερά μεγάλα 2 – 3 πατάτες 1 – 2 φλιτζάνι ρύζι γλασσέ ή καρολίνα Αλάτι, πιπέρι […]

Γράφει: Matia Gr
Ψαρόσουπα
Υλικά:

1 1/2 κιλό μπακαλιάρο και κοκκινόψαρο
1/2 με 1 ματσάκι σέλινο
3 – 4 καρότα
2 κρεμμύδια ξερά μεγάλα
2 – 3 πατάτες
1 – 2 φλιτζάνι ρύζι γλασσέ ή καρολίνα
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Με το μπακαλιάρο και το κοκκινόψαρο γίνεται η σούπα μας πολύ νόστιμη είτε είναι φρέσκα είτε κατεψυγμένα. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όμως οποιοδήποτε ψάρι της αρεσκείας μας κάνει για βραστό. Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό βράζουμε τα ψάρια. Καλό θα ήταν να έχουμε βάλει μέσα στην κατσαρόλα μας το ειδικό καλάθι έτσι ώστε να τα βγάλουμε εύκολα από αυτήν. Όταν βράσουν τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και τα ξεκοκαλίζουμε προσεκτικά. Τα φυλάμε ζεστά καλά σκεπασμένα σε τάπερ. Κόβουμε τα καρότα σε ροδέλες, τα κρεμμύδια και τις πατάτες σε κυβάκια και το σέλινο το ψιλοκόβουμε. Μέσα στο ζωμό της κατσαρόλας μας ρίχνουμε τα λαχανικά, το ρύζι, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι και τα βράζουμε μέχρι να γίνει το ρύζι. Προσθέτουμε στη σούπα μας τα καθαρισμένα ψάρια και βράζουμε για λίγο ακόμη. Αν η σούπα μας θέλουμε να είναι πιο ευπαρουσίαστη, τότε δεν ξαναβάζουμε τα ψάρια στην κατσαρόλα αλλά τα σερβίρουμε κατ’ ευθείαν στο πιάτο μαζί με τη σούπα.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.