Ραβανί το δημοφιλές .: Γλυκά .: Ματιά
 

Ραβανί το δημοφιλές

Το ραβανί είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σιροπιαστά γλυκά. Δοκιμάστε να φτιάξετε σπιτικό ραβανί με την συνταγή που σας προτείνουμε και ετοιμαστείτε για μεγάλο πάρτι γεύσης και απόλαυσης!

Γράφει: Matia Gr
Ραβανί το δημοφιλές
Υλικά:

2 φλιτζάνια σιμιγδάλι ψιλό Μέλισσα
1 φλιτζάνι αλεύρι σκληρό
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι βούτυρο γάλακτος
5 αυγά
3 βανίλιες
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι σόδα
Ξύσμα πορτοκαλιού
Υλικά για το σιρόπι:
3 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
3 φλιτζάνια νερό
1 φλούδα πορτοκαλιού
Χυμό ενός πορτοκαλιού

Εκτέλεση:

Σε μια λεκάνη κοσκινίζουμε το αλεύρι, προσθέτουμε το σιμιγδάλι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, το ξύσμα πορτοκαλιού και τις βανίλιες και τα ανακατεύουμε καλά. Σε μια άλλη λεκάνη χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και προσθέτουμε τους κρόκους απ’ τα αυγά. Σε ένα άλλο μπωλ χτυπάμε καλά τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα. Στη λεκάνη με το βούτυρο και τα αυγά, προσθέτουμε εναλλάξ το μίγμα με το αλεύρι και τη μαρέγκα, ανακατεύοντας με το κουτάλι.
Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 3 τέταρτα της ώρας. Εντωμεταξύ βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 5 λεπτά και μόλις το ραβανί μισοκρυώσει, το περιχύνουμε λίγο-λίγο με το σιρόπι.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.