Ρολό κολοκύθι με τυρί κρέμα, από τον Γέροντα Παρθένιο .: Διάφορα φαγητά .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Ρολό κολοκύθι με τυρί κρέμα, από τον Γέροντα Παρθένιο

Ρολό κολοκύθι με τυρί κρέμα, που μαγειρεύει ο Γέροντας Παρθένιος, από το Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου Επισκόπου Λαμψάκου!

ΡΟΛΟ ΚΟΛΟΚΥΘΙ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΡΘΕΝΙΟΡΟΛΟ ΚΟΛΟΚΥΘΙ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΡΘΕΝΙΟ

Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!

Υλικά:

3 κολοκύθια
2 καρότα
3 αυγά
3 κ.σ. τυρί κρέμα
2 κ.σ. γιαούρτι
Λίγο τυρί ρεγκάτο τριμμένο
Λίγο δυόσμο χοντροκομμένο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Τρίβουμε τα κολοκύθια, τα αλατίζουμε και σε ένα τρυπητό τα αφήνουμε μισή ώρα να βγάλουν τα ζουμιά τους. Ανάβουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς να προθερμανθεί. Επίσης τρίβουμε και τα καρότα μας. Σε μια μπασίνα βάζουμε το στημένο κολοκύθι μας. Κατόπιν προσθέτουμε τα καρότα, τα αυγά, το δυόσμο, πιπεράκι, αλατάκι και ζυμώνουμε με το χέρι. Σε ένα ταψάκι στρώνουμε μία λαδόκολλα, ρίχνουμε το μείγμα και το στρώνουμε σε μια λεπτή στρώση, όσο πιο ίσια μπορούμε με μία μαρίζ. Από πάνω ρίχνουμε το ρεγκάτο ισομοιράζοντάς το σε όλη την επιφάνεια. Κατεβάζουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 180 βαθμούς και αφού το σταυρώσουμε βάζουμε το ταψί μας για περίπου 40 λεπτά της ώρας. Εντωμεταξύ σε μαι μπασίνα μικρή ανακατεύουμε το τυρί κρέμα μαζί με το γιαούρτι. Σε αυτό μπορούμε αν θέλουμε να προσθέσουμε λίγα μπαχαρικά. Όταν περάσει το 40λεπτο βγάζουμε το ταψί μας και γυρίζουμε το περιεχόμενό του στον πάγκο μας πάνω σε μαι λαδόκολλα. Πάνω του απλώνουμε το μείγμα του τυριού κρέμα ισόπαχα σε όλη την επιφάνεια. Κατόπιν με προσοχή το τυλίγουμε σε ρολό. Το αφήνουμε να σταθεί στο ψυγείο λίγο για να σφίξει και κατόπιν το κόβουμε σε φαρδιές ροδέλες.

Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.