Σολομός στο αλουμινόχαρτο .: Θαλασσινά .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Σολομός στο αλουμινόχαρτο

Ένα νόστιμο και γρήγορο πιάτο με τον αγαπημένο και ωφέλιμο σολομό στο φούρνο. Δοκιμάστε τη συνταγή αυτή… θα σας ξετρελάνει!

Γράφει: Matia Gr
Σολομός στο αλουμινόχαρτο

Σολομός στο αλουμινόχαρτο

Υλικά:

750γρ. – 1 κιλό σολομό
4-6 κουταλιές βούτυρο μαλακό
2-4 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
1 λεμόνι (ξύσμα)
1 λεμόνι κομμένο σε ροδέλες (προαιρετικά)
Μπόλικο ψιλοκομμένο άνηθο
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς. Απλώνουμε αλουμινόχαρτο και το αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο. Σε μπωλ ανακατεύουμε μαζί το βούτυρο, το σκόρδο, το ξύσμα του λεμονιού και αλατοπίπερο. Απλώνουμε τον σολομό πάνω στο αλουμινόχαρτο και τον αλείφουμε με το μείγμα του μπωλ. Καλύπτουμε με το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για είκοσι λεπτά της ώρας περίπου (ανάλογα με το πάχος της φέτας του ψαριού). Ξεσκεπάζουμε τον σολομό και βάζουμε το ταψί κοντά στις πάνω αντιστάσεις όπου και ψήνουμε για λίγα λεπτά ακόμη μέχρι να πάρει λίγο χρώμα. Βγάζουμε το ψάρι από το φούρνο και το πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο άνηθο. Γαρνίρουμε με τις φετούλες λεμονιού και σερβίρουμε αμέσως.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.