Σουπιές με χόρτα, από τον Γέροντα Παρθένιο .: Θαλασσινά .: Ματιά
 

Σουπιές με χόρτα, από τον Γέροντα Παρθένιο

Σουπιές με χόρτα, που μαγειρεύει ο Γέροντας Παρθένιος, από το Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου Επισκόπου Λαμψάκου!

Σουπιές με χόρτα, από τον Γέροντα Παρθένιο
ΣΟΥΠΙΕΣ ΜΕ ΧΟΡΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΡΘΕΝΙΟ (Β’ ΜΕΡΟΣ)ΣΟΥΠΙΕΣ ΜΕ ΧΟΡΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΡΘΕΝΙΟ (Β’ ΜΕΡΟΣ)

Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!

Υλικά:

1 σουπιά μεγάλη
300-400γρ. βλίτα ή άλλα χόρτα
5-6 κρεμμυδάκια φρέσκα
3 σκελίδες σκόρδο
1 ποτήρι κρασί
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε και κόβουμε τη σουπιά σε μεγαλούτσικα κομμάτια. Ένα βαθύ τηγάνι ή ένα νταβά το βάζουμε στη φωτιά να κάψει. Κόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια μας και το σκορδάκι. Βάζουμε τη σουπιά στο καυτό τηγάνι χωρίς κάτι άλλο και ανακατεύουμε. Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 5-10 λεπτά να τσιγαριστεί στα ζουμάκια που θα βγάλει. Στη συνέχεια ρίχνουμε ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και σε λίγο προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και τα σκορδάκια μας. Μόλις τσιγαριστούν και τα κρεμμυδάκια ρίχνουμε το λίγο από το κρασί μας και περιμένουμε να εξατμιστεί. Κατόπιν βάζουμε το πελτέ και ανακατεύουμε αφήνοντας κατόπιν να καψαλιστεί λίγο και ο πελτές. Σειρά έχουν τα χόρτα μας που σε λίγη ώρα θα μαλακώσουν και θα ενσωματωθούν με τα υπόλοιπα υλικά του φαγητού μας. Προσθέτουμε το υπόλοιπο κρασί και μόλις πέσουν τα χόρτα ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, λίγο νερό καυτό, ανακατεύουμε, σκεπάζουμε και αφήνουμε το φαγητό μας να βράσει για δέκα λεπτά της ώρας.

Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.