Σπιτική φοκάτσια .: Διάφορα φαγητά .: Ματιά
 

Σπιτική φοκάτσια

Σπιτική φοκάτσια φτιαγμένη με παραδοσιακή ιταλική συνταγή και το μεράκι το δικό σας. Δοκιμάστε την!

Γράφει: Matia Gr
Σπιτική φοκάτσια
Υλικά:

3 1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά μαγιά ξερή
3/4 κούπας σάλτσα για φοκάτσια
1 1/2 κούπα τριμμένη μοτσαρέλα
1 1/2 κούπα ζεστό νερό
1 1/4 κουταλάκι αλάτι
Πεπερόνι, ελιές, πιπεριά ή ό,τι άλλο θέλουμε
Λίγο βασιλικό (προαιρετικά)
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Στο μπωλ του μίξερ χτυπάμε 1 1/2 κούπα ζεστό νερό, τις 3 κουταλιές ελαιόλαδο, το αλάτι, τη μαγιά και το αλεύρι. Χτυπάμε μέχρι να αναμειχθούν καλά. Σε ένα ταψί 23×35 ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο. Απλώνουμε μέσα του το μείγμα μας (είναι πολύ κολλώδες αλλά έτσι πρέπει να είναι), σκεπάζουμε το ταψί με διαφανή μεμβράνη και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για 1 ώρα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 185 βαθμούς. Κάνουμε δαχτυλιές σε όλη την επιφάνεια της ζύμης και την αλείφουμε με 2 κουταλιές ελαιόλαδο. Ψήνουμε τη φοκάτσια για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσει και στη συνέχεια το αφήνουμε να κρυώσει για πέντε λεπτά.
Μεταφέρουμε τη φοκάτσια σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Απλώνουμε πάνω της σάλτσα για φοκάτσια και στη συνέχεια πασπαλίζουμε με την μισή μοτσαρέλα. Βάζουμε πιπεριές, ελιές, πεπερόνι ή ό,τι επιθυμούμε και τέλος ρίχνουμε και την υπόλοιπη μοτσαρέλα. Βάζουμε ξανά στον φούρνο για πέντε περίπου λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί και στη συνέχεια κόβουμε και σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας με βασιλικό.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.