Τυρόπιτα κουρού με φέτα και κασέρι, της Λιλίκας .: Αλμυρές πίτες .: Ματιά
 

Τυρόπιτα κουρού με φέτα και κασέρι, της Λιλίκας

Άντε μη σας παιδεύω… λοιπόν! Κουρουτυροκασερόπιτα! Μια κουρουτυροκασερόπιτα ότι πρέπει για την Τυρινή! Φτιάξτε τη και θα με θυμηθείτε! Καλή επιτυχία!

Γράφει: Λιλίκα
Τυρόπιτα κουρού με φέτα και κασέρι, της Λιλίκας
Υλικά:

1 ποτήρι γάλα χλιαρό
1 ποτήρι νερό χλιαρό
1 ποτήρι ελαιόλαδο
1 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.σ. αλάτι
2 φακελάκια ξερή μαγιά
1200γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κιλό φέτα
300γρ. κίτρινα τυριά τριμμένα
Πιπεριά πράσινη
Πιπέρι
Βούτυρο
Αυγό

Εκτέλεση:

Ζεσταίνουμε το γάλα με το νερό και τα αδειάζουμε σε ένα μπολ. Βάζουμε το λάδι και τη μαγιά, ανακατεύουμε, ρίχνουμε το αλάτι, τη ζάχαρη και τέλος το αλεύρι. Ζυμώνουμε καλά να γίνει μια ωραία λαδένια ζύμη. Την πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι και τη σκεπάζουμε σε μέρος ζεστό για μισή ώρα. Η ζύμη δεν θα φουσκώσει!
Αφού ξεκουραστεί η ζύμη τη χωρίζουμε στα δύο. Βουτυρώνουμε το ταψί μας και στρώνουμε το ένα κομμάτι ζύμης από κάτω, είτε με τα χέρια είτε με έναν πλάστη. Τρίβουμε το τυρί, ρίχνουμε τα κίτρινα τυριά, κομμάτια πιπεριά και πασπαλίζουμε με μαύρο πιπέρι. Ανοίγουμε ελαφρά με τον πλάστη το δεύτερο κομμάτι ζύμης και σκεπάζουμε!
Με τα χέρια μας πατάμε στις άκρες του ταψιού να ενώσουμε την κάτω ζύμη με την επάνω. Χαράζουμε και περνάμε με αυγό όλο το επάνω ζυμάρι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° πάνω κάτω αέρα, μέχρι να γίνει ρόδινη από πάνω! Θέλει περίπου 40′ στο δικό μου φούρνο).

Λιλίκα

Η συνταγή καθώς και η φωτογραφία που τη συνοδεύει, είναι της φίλης μας της Λιλίκας και δημοσιεύονται στη Ματιά με την άδειά της.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.