Τυροπιτάκια της στιγμής, από τον Γέροντα Παρθένιο .: Αλμυρές πίτες .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Τυροπιτάκια της στιγμής, από τον Γέροντα Παρθένιο

Τυροπιτάκια της στιγμής, που μαγειρεύει ο Γέροντας Παρθένιος, από το Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου Επισκόπου Λαμψάκου!

ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΤΗΣ ΣΤΙΓΜΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΡΘΕΝΙΟΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΤΗΣ ΣΤΙΓΜΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΡΘΕΝΙΟ

Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!

Υλικά για τη ζύμη:

1 φλυτζάνι γάλα φρέσκο
1/2 ποτήρι λάδι
1 φακελάκι μαγιά ξερή
1/2 φλυτζάνι νερό
6 φλυτζάνια αλεύρι και όσο πάρει
1 κ.σ. αλάτι
1 κ.γ. ζάχαρη
Υλικά για τη γέμιση:
1/2 κιλό φέτα
Υλικά για επάλειψη:
Σουσάμι
2 αυγά (οι κρόκοι)
Λίγο γάλα

Εκτέλεση:

Φτιάχνουμε τη ζύμη μας και κατόπιν την πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια, λαδώνοντας τακτικά τα χέρια μας. Κατόπιν τα γεμίζουμε με φέτα και τα βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Αλείφουμε με ένα μείγμα από γάλα και κρόκους αυγών και πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι. Ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 25 λεπτά της ώρας.

Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.