Αλμυρά κεκάκια κολοκυθιού .: Αλμυρές πίτες .: Ματιά
 

Αλμυρά κεκάκια κολοκυθιού

Αλμυρές μπουκίτσες κέικ με κολοκύθι, μπέικον και τυρί. Πεντανόστιμα, γρήγορα και πάνε με όλα και παντού!

Γράφει: Matia Gr
Αλμυρά κεκάκια κολοκυθιού

Αλμυρά κεκάκια κολοκυθιού

Υλικά:

350γρ. κολοκυθάκια
250γρ. αλεύρι
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ (20γρ.)
6 αυγά
50γρ. σκληροτύρι τριμμένο
8 κουταλιές λάδι
150γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
Ελάχιστο αλάτι (ή και καθόλου), πιπέρι

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε και τρίβουμε τα κολοκυθάκια. Σε ένα μπωλ βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τα αυγά, το λάδι, το πιπέρι, το αλάτι και τα χτυπάμε καλά στο μίξερ. Όταν το μείγμα μας γίνει ομοιογενές τότε προσθέτουμε το τυρί, τα κολοκυθάκια και το μπέικον. Βάζουμε το μείγμα για τα αλμυρά κεκάκια σε χάρτινες θήκες ή φορμάκια σιλικόνης και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο τους 210 βαθμούς για τουλάχιστον ένα τέταρτο της ώρας περίπου (εξαρτάται από το μέγεθος). Τα αλμυρά κεκάκια κολοκυθιού είναι έτοιμα μόλις ροδίσουν.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.