Category: Κουλουράκια

Κουλουράκια: Βασικό υλικό τους συνήθως το αλεύρι με σύντροφο το βούτυρο ή το λάδι. Αλμυρά, γλυκά, μελένια, σοκολατένια, με φρούτα ή ξηρούς καρπούς, με τυρί ή μπέικον, κουλουράκια και μπισκότα για όλα τα γούστα και τις ορέξεις θα συνοδεύσουν τον κάθε ένα μας στο πρωινό, στη δουλειά, στον καφέ, στο σχολείο, στην κάθε ώρα της… λιγουρίτσας!

Βασική ζύμη για λεπτά μπισκότα με κουπ πατ

Βασική ζύμη για λεπτά μπισκότα με κουπ πατ

Αυτή η ζύμη δίνει άριστα μπισκότα που κόβονται τέλεια και είναι κατάλληλα και για να τα γλασάρουμε. Εάν θέλουμε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε εσάνς. Με εσάνς αμυγδάλου γίνονται ακαταμάχητα! Τα μπισκότα μας είναι μαλακά όταν βγαίνουν από τον φούρνο και καθώς κρυώνουν σκληραίνουν. Μπορούμε εάν θέλουμε να τα ψήσουμε για λίγο ακόμη ώστε να πάρουν χρώμα οι άκρες τους. Αυτή η ζύμη ΔΕΝ είναι κατάλληλη για να την ψύξουμε ή καταψύξουμε.

Γεμιστοί κουραμπιέδες, της Ρούλας

Οι γεμιστοί κουραμπιέδες είναι ένα παραδοσιακό γλυκό που φτιάχνεται σε διάφορα μέρη της Ελλάδας τις ημέρες των Χριστουγέννων αλλά και σε άλλες ξεχωριστές περιστάσεις. Δείτε την συνταγή που μας έστειλε η Μητράκου Ρούλα και γιατί όχι δοκιμάστε την, με ή χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερος λόγος

Κουλουράκια με σουσάμι νηστίσιμα

Φτιάξτε νόστιμα, νηστίσιμα και ωφέλιμα για την καρδιά σας -λόγω του σουσαμιού και του κρασιού- κουλουράκια με σουσάμι. Θα συνοδεύσουν τον καφέ, το γάλα ή το τσάι σας και θα διώξουν στα όρη στα άγρια βουνά τη λιγουρίτσα!

Μελομακάρονα συνταγή 2η

Μελομακάρονα συνταγή 2η

Η συγκεκριμένη συνταγή για μελομακάρονα είναι μια παραλλαγή που χρησιμοποιεί στο σιρόπι μόνο ζάχαρη. Είναι για όσους για διάφορους λόγους δεν θέλουν ή δεν μπορούν να καταναλώσουν μέλι.