Ματιά

Λικέρ πορτοκαλιού

Υλικά: 5 μεγάλα πορτοκάλια 500 γρ. οινόπνευμα ποτοποιίας 500 γρ. ζάχαρη 2 ξύλα κανέλας Νέα Βίντεο ΦΤΗΝΟ ΡΕΥΜΑ ΜΕ 1 ΚΛΙΚ δες όλες τις εταιρείες Εκτέλεση: Νέα Βίντεο Πλένουμε καλά τα πορτοκάλια και στον […]

Λικέρ πορτοκαλιού

Υλικά:

5 μεγάλα πορτοκάλια
500 γρ. οινόπνευμα ποτοποιίας
500 γρ. ζάχαρη
2 ξύλα κανέλας

Εκτέλεση:

Πλένουμε καλά τα πορτοκάλια και στον χοντρό τρίφτη του τυριού ξύνουμε τα πορτοκάλια όχι πάρα πολύ βαθειά. Προσέχουμε να μην τρίψουμε πολύ από το άσπρο της φλούδας γιατί είναι πολύ πικρό. Σε γυάλινο δοχείο ρίχνουμε το ξύσμα των πορτοκαλιών και το οινόπνευμα ποτοποιίας. Κλείνουμε μεν το δοχείο αλλά δεν το σφραγίζουμε καλά ώστε να μπορεί να αναπνέει. Το αφήνουμε έτσι για πέντε μέρες. Μετά τις πέντε ημέρες βάζουμε σε μια κατσαρόλα μισό λίτρο νερό, τη ζάχαρη, τα ξύλα κανέλας και τα βράζουμε να γίνουν σιρόπι (για 5 περίπου λεπτά από τη στιγμή που αρχίσει να κοχλάζει). Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει και αφαιρούμε την κανέλα. Σουρώνουμε το οινόπνευμα αφαιρώντας του έτσι τα υπόλοιπα του ξύσματος. Τέλος ανακατεύουμε το οινόπνευμα με το σιρόπι και φυλάμε το λικέρ μας σε γυάλινα μπουκάλια. Με τον ίδιο τρόπο μπορούμε να φτιάξουμε λικέρ νεράντζι και λικέρ γκρέιπ φρουτ.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί προϊόν προσωπικής του εργασίας.

Σχετικά άρθρα