Κολοκυθοκορφάδες γεμιστοί, της Ελένης .: Λαχανικά .: Ματιά
 

Κολοκυθοκορφάδες γεμιστοί, της Ελένης

Υλικά: Από 2 κιλά φρέσκα τρυφερά κολοκυθάκια κρατάμε τις κορυφές 1 κούπα γεμάτη πλιγούρι ολικής αλέσεως 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα 1 ξερό κρεμμύδι μικροψιλοκομμένο 1 ποτήρι λευκό κρασί 1 χούφτα σταφίδες μαύρες 1 χούφτα […]

Γράφει: Matia Gr
Κολοκυθοκορφάδες γεμιστοί, της Ελένης
Υλικά:

Από 2 κιλά φρέσκα τρυφερά κολοκυθάκια κρατάμε τις κορυφές
1 κούπα γεμάτη πλιγούρι ολικής αλέσεως
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 ξερό κρεμμύδι μικροψιλοκομμένο
1 ποτήρι λευκό κρασί
1 χούφτα σταφίδες μαύρες
1 χούφτα κουκουνάρι καβουρδισμένο
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι, λίγη κανέλα

Εκτέλεση:

Κόβουμε τις κορυφές από τα κολοκύθια και τις αφήνουμε μέσα σε κρύο νερό με αλάτι για λίγο. Τα στραγγίζουμε να στεγνώσουν εντελώς. Σωτάρουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μας και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να τραβήξει το μείγμα μας τα υγρά του και αποσύρουμε από την φωτιά. Έχουμε λαδώσει ένα πυρίμαχο βαθύ σκεύος (ή πυρίμαχη γάστρα) γεμίζουμε τους κολοκυθοκορφάδες μας και τοποθετούμε δίπλα δίπλα. Κλείνουμε καλά και ραντίζουμε με λάδι και μια κούπα νερό. Σε προθερμασμένο φούρνο ψήνουμε σε σιγανή φωτιά 170-180 για μια ώρα περίπου. Στο σερβίρισμα προτιμήστε για συνοδευτικό δροσερό γιαούρτι και καλή σας όρεξη!!

Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Μαργελλου Ελένη και την ευχαριστούμε πολύ.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.