Μενταγιόν πατάτας .: Γιορτ€ς με λίγα .: Ματιά
 

Μενταγιόν πατάτας

Ετοιμάστε -ακολουθώντας τις οδηγίες της συνταγής αυτής- μενταγιόν πατάτας με το οποίο μπορείτε να συνοδεύσετε γευστικά και εντυπωσιακά κάθε είδους κρέας. Όχι ότι και σκέτο δεν τρώγεται μετά μανίας…

Γράφει: Matia Gr
Μενταγιόν πατάτας
Υλικά:

2 κιλά πατάτες
8-10 κουταλιές κρέμα γάλακτος
8 κουταλιές βούτυρο
4 κρόκοι αυγού
1/2 κουταλάκι μοσχοκάρυδο τριμμένο
1 κουταλάκι πιπέρι
Αλάτι

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τις πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κομμάτια να βράσουν σκεπασμένες με νερό προσθέτοντας 2-3 κουταλάκια αλάτι. Βράζουμε για μισή περίπου ώρα (ανάλογα με το μέγεθος των κομματιών) μέχρι να μπορούμε να τις τρυπήσουμε εύκολα με ένα πιρούνι. Τις στραγγίζουμε και τις ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά προσθέτοντας τις 4 κουταλιές βούτυρο και πολτοποιώντας τις με το ειδικό εργαλείο του πουρέ. Στη συνέχεια προσθέτουμε το πιπέρι, την κρέμα γάλακτος, το μοσχοκάρυδο και συνεχίζουμε να τις λιώνουμε. Έπειτα προσθέτουμε τα αυγά και αλάτι (ανάλογο με τα γούστα μας) ανακατεύοντας καλά μέχρι το μείγμα μας να γίνει λείο και τότε σταματάμε. Στρώνουμε σε ένα ταψί αντικολλητικό χαρτί και με την βοήθεια ενός κορνέ με μεγάλο άνοιγμα μύτης φτιάχνουμε όμορφες ροζέτες με το μείγμα μας. Λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο και τις αλείφουμε προσεκτικά με αυτό. Ψήνουμε για ένα τέταρτο με είκοσι λεπτά της ώρας στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και με αυτές συνοδεύουμε εντυπωσιακά κάθε είδους κρέας.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.