Ματιά

Πράσινες τηγανητές ντομάτες

Πράσινες τηγανητές ντοματούλες για ορεκτικό, για μεζεδάκι ή και για γεύμα. Είναι καθαρά θέμα ποσότητας και χρονικής στιγμής. Η νοστιμιά τους είναι πάντως δεδομένη!

Πράσινες τηγανητές ντομάτες

Υλικά:

Πράσινες
1 κούπα
1 κούπα
1 κουταλιά ελαιόλαδο
Λίγο για το άρωμα
Αλάτι, πιπέρι
Προαιρετικά κάποιο φρέσκο μυρωδικό (, κτλ)
Λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:

Σε ένα μπωλ χτυπάμε με το μίξερ τη , μια κουταλιά ελαιόλαδο, το , αλάτι, πιπέρι και το να γίνουν και τον αφήνουμε να σταθεί.
Πλένουμε τις πράσινες μας και τις κόβουμε σε ροδέλες. Αφαιρούμε το κοτσάνι τους. Σε ένα τηγάνι βάζουμε λάδι και όταν ζεσταθεί καλά βουτάμε μία μία τις ροδέλες πράσινης ντομάτας στο κουρκούτι και τις αραδιάζουμε στο τηγάνι. Γυρίζουμε ώστε να τηγανιστούν και από τις δύο πλευρές τους. Τις αφήνουμε για λίγο πάνω σε απορροφητικό χαρτί να φύγει το περιττό λάδι και στη συνέχεια σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με το ψιλοκομμένο μυρωδικό μας.

Για την ταινία Πράσινες Τηγανιτές Ντομάτες κάντε κλικ εδώ.

Σχετικά άρθρα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Λαχανικά