Πράσινες τηγανητές ντομάτες

Last modified date

πράσινες ντομάτες

Πράσινες τηγανητές ντομάτες

Πράσινες τηγανητές ντοματούλες για ορεκτικό, για μεζεδάκι ή και για γεύμα. Είναι καθαρά θέμα ποσότητας και χρονικής στιγμής. Η νοστιμιά τους είναι πάντως δεδομένη!

Υλικά:

Πράσινες ντομάτες
1 κούπα αλεύρι
1 κούπα μπίρα
1 κουταλιά ελαιόλαδο
Λίγο ούζο για το άρωμα
Αλάτι, πιπέρι
Προαιρετικά κάποιο φρέσκο μυρωδικό (βασιλικό, κτλ)
Λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:

Σε ένα μπωλ χτυπάμε με το μίξερ τη μπίρα, μια κουταλιά ελαιόλαδο, το ούζο, αλάτι, πιπέρι και το αλεύρι να γίνουν χυλός και τον αφήνουμε να σταθεί.
Πλένουμε τις πράσινες ντομάτες μας και τις κόβουμε σε ροδέλες. Αφαιρούμε το κοτσάνι τους. Σε ένα τηγάνι βάζουμε λάδι και όταν ζεσταθεί καλά βουτάμε μία μία τις ροδέλες πράσινης ντομάτας στο κουρκούτι και τις αραδιάζουμε στο τηγάνι. Γυρίζουμε ώστε να τηγανιστούν και από τις δύο πλευρές τους. Τις αφήνουμε για λίγο πάνω σε απορροφητικό χαρτί να φύγει το περιττό λάδι και στη συνέχεια σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με το ψιλοκομμένο μυρωδικό μας.

Για την ταινία Πράσινες Τηγανιτές Ντομάτες κάντε κλικ εδώ.