Κακαβιά (ψαρόσουπα), από τον Γέροντα Παρθένιο .: Θαλασσινά .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Κακαβιά (ψαρόσουπα), από τον Γέροντα Παρθένιο

Κακαβιά (ψαρόσουπα), που μαγειρεύει ο Γέροντας Παρθένιος, από το Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου Επισκόπου Λαμψάκου!

ΚΑΚΑΒΙΑ ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΡΘΕΝΙΟΚΑΚΑΒΙΑ ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΡΘΕΝΙΟ

Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!

Υλικά:

Αφρόψαρα φρέσκα και 1 μπακαλιάρο
3 καρότα
3 κρεμμύδια ξερά
3-4 κλωνάρια σέλινο
3 κολοκύθια
3 πατάτες
7 ντομάτες πομοντόρια
2 φλιτζανάκια ρύζι Καρολίνα
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Ετοιμάζουμε για ξεφλούδισμα τις ντομάτες μας χαράσσοντας ένα σταυρό στο κάτω μέρος τους, ρίχνοντας τους καυτό νερό να τις σκεπάσει και τις αφήνουμε τρία λεπτά. Στην κατσαρόλα κόβουμε τα λαχανικά μας, μικρότερα κομμάτια αυτά που βράζουν δύσκολα και σε μεγαλύτερα αυτά που βράζουν εύκολα. Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες, τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια και τις ρίχνουμε κι αυτές στην κατσαρόλα μας. Πάνω από τα λαχανικά μας τοποθετούμε με τάξη τα ψάρια μας (τα αφρόψαρα τα βάζουμε πάνω σε τσαντίλα και τα τυλίγουμε δένοντάς τη). Ρίχνουμε νεράκι μέχρι να καλύπτει τα λαχανικά μας, ελαιόλαδο, σταυρώνουμε και βράζουμε για 35-40 λεπτά. Βγάζουμε από την κατσαρόλα προσεκτικά τα ψάρια μας. Συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να γίνουν τα λαχανικά μας. Κατόπιν ρίχνουμε το ρύζι μας, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε και βράζουμε μέχρι να γίνει και το ρύζι μας. Πατάμε με μια κουτάλα τα αφρόψαρα έτσι όπως είναι μέσα στο τουλπάνι. Το ζωμό που βγάζουν το προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο την κακαβιά μας, προσθέτουμε ελαιόλαδο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και καθαρισμένο ψαράκι.

Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.