Ματιά

Τεχνική για σαντιγί με κρέμα γάλακτος (Τεχνικές μαγειρικής)

Χρησιμοποιούμε κρέμα γάλακτος που έχει μείνει πολλές ώρες στο ψυγείο, κατά προτίμηση με όλα τα λιπαρά, γιατί πολλές κρέμες γάλακτος μειωμένων λιπαρών παραμένουν σε ημίρρευστη μορφή. Χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ τη κρέμα […]

Γράφει: Matia Gr
Τεχνική για σαντιγί με κρέμα γάλακτος (Τεχνικές μαγειρικής)
Τεχνική για σαντιγί με κρέμα γάλακτος (Τεχνικές μαγειρικής)

Χρησιμοποιούμε κρέμα γάλακτος που έχει μείνει πολλές ώρες στο ψυγείο, κατά προτίμηση με όλα τα λιπαρά, γιατί πολλές κρέμες γάλακτος μειωμένων λιπαρών παραμένουν σε ημίρρευστη μορφή. Χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ τη κρέμα γάλακτος κι όταν αρχίσει να φουσκώνει προσθέτουμε άχνη ζάχαρη. Αν δεν έχουμε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και κρυσταλλική ζάχαρη. Αυτό που πρέπει να προσέξουμε όταν φτιάχνουμε σαντιγί είναι να μη χτυπηθεί πάρα πολύ και γίνει σαν βούτυρο. Γι’ αυτό το λόγο ξεκινάμε να χτυπάμε στη γρήγορη ταχύτητα του μίξερ μας και όταν αρχίσει να φουσκώνει χαμηλώνουμε στη χαμηλή ταχύτητα ώστε να προλάβουμε να το σβήσουμε όσο η σαντιγί μας είναι ακόμη αφράτη.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί προϊόν προσωπικής του εργασίας.

Σχετικά άρθρα