Κοκκινιστό αρνάκι ή κατσικάκι με χοντρά μακαρόνια παραδοσιακό, από τον Γέροντα Παρθένιο .: Διάφορα φαγητά .: Ματιά
 

Κοκκινιστό αρνάκι ή κατσικάκι με χοντρά μακαρόνια παραδοσιακό, από τον Γέροντα Παρθένιο

Κοκκινιστό αρνάκι ή κατσικάκι με χοντρά μακαρόνια παραδοσιακό, που μαγειρεύει ο Γέροντας Παρθένιος, από το Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου Επισκόπου Λαμψάκου!

Κοκκινιστό αρνάκι ή κατσικάκι με χοντρά μακαρόνια παραδοσιακό, από τον Γέροντα Παρθένιο
ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΑΡΝΑΚΙ ΜΕ ΧΟΝΤΡΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΡΘΕΝΙΟΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΑΡΝΑΚΙ ΜΕ ΧΟΝΤΡΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΡΘΕΝΙΟ

Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!

Υλικά:

Κατσικάκι ή αρνάκι μπροστινό μέρος (χεράκια)
Μακαρόνια Νο 5
Ξέρη μυζήθρα
2 ξερά κρεμμύδια
5-6 ντομάτες τριμμένες
5-6 σκελίδες σκόρδο
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
3 φύλλα δάφνης
Λίγο μπαχάρι τριμμένο
Λίγα καρφάκια γαρύφαλλο
Λίγα φύλλα φρέσκο δυόσμο
1 ποτήρι κρασί κόκκινο
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο να κάψει καλά. Σε αυτό τσιγαρίζουμε καλά το κρέας μας μέχρι να πάρει ροδαλό χρώμα. Κατόπιν προσθέτουμε το κρεμμύδι μας κομμένο καρέ, το σκορδάκι μας κομμένο σε μικρά κομματάκια, το πελτέ ντομάτας, τη δάφνη, το μπαχάρι, τα γαρίφαλα, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε να καψαλιστεί ο πελτές μας και ρίχνουμε τη φρέσκια ντομάτα, ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσει καλά το κρέας μας σε χαμηλή φωτιά μέχρι να εξατμιστούν τα πολλά υγρά της φρέσκιας ντομάτας. Μετά προσθέτουμε το κρασί και συνεχίζουμε το βράσιμο. Αφού εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε νεράκι καυτό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για μια περίπου ώρα. Αλατίζουμε, ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρει μία βράση. Στη συνέχεια βγάζουμε από την κατσαρόλα το κρέας μας. Ρίχνουμε τα μακαρόνια μας στη κατσαρόλα να βράσουν στη σαλτσούλα του φαγητού μας. Λίγο πριν γίνουν, κλείνουμε το μάτι, τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε λίγο να φουσκώσουν. Προσθέτουμε λίγα φυλλαράκια δυόσμο, ανακατεύουμε απαλά και ρίχνουμε λίγα παγάκια για να σταματήσουμε το βρασμό και να μην λασπώσουν τα μακαρόνια μας. Σερβίρουμε μια γενναία μερίδα μακαρόνια, πασπαλίζουμε με ξερή μυζήθρα και προσθέτουμε ένα κομμάτι κρέας.

Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.