Τυρόπιτα με λαχανικά .: Αλμυρές πίτες .: Ματιά
 

Τυρόπιτα με λαχανικά

Μια διαφορετική τυρόπιτα γεμάτη γεύση και θρεπτικά συστατικά θα μπορέσετε να γευθείτε, ακολουθώντας τα βήματα της συνταγής αυτής. Κατά πάσα πιθανότητα, αυτό το νέο μονοπάτι θα εξελιχθεί σε κανονικό δρόμο, από τις πολλές φορές που θα το διαβείτε στο μέλλον!

Γράφει: Matia Gr
Τυρόπιτα με λαχανικά
Υλικά:

1 πακέτο φύλλο κρούστας
1 1/2 κιλό ανθότυρο
1/2 κιλό τυρί φέτα
6 μανιτάρια
2 κολοκυθάκια τρυφερά
2 πιπεριές
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
4 αυγά
1/2 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
1 1/2 + 1 κούπα γάλα
1/2 κούπα τριμμένη φρυγανιά
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά μας, τα τσιγαρίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Σε ένα μπωλ χτυπάμε καλά τα αυγά με λίγο αλάτι και πιπέρι. Θρυμματίζουμε το ανθότυρο και το ανακατεύουμε με τα αυγά προσθέτοντας το γιαούρτι, τη 1 1/2 κούπα γάλα και τη φέτα θρυμματισμένη. Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε, ενόσω ανακατεύουμε, την τριμμένη φρυγανιά και τα λαχανικά. Σε ένα μεγάλο ταψί βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και στρώνουμε τα μισά φύλλα ένα ένα ραντίζοντας τα ανάμεσα με την 1/2 κούπα γάλα. Ρίχνουμε την γέμιση και την απλώνουμε ισόπαχα χωρίς να την συμπιέσουμε. Από πάνω στρώνουμε τα υπόλοιπα φύλλα ένα ένα ραντίζοντας τα ανάμεσα με το γάλα που μας έμεινε. Λαδώνουμε με το χέρι μας το πάνω πάνω φύλλο και την χαράσσουμε σε κομμάτια. Ψήνουμε στους 175 βαθμούς για λίγο λιγότερο από μια ώρα μέχρι να πάρει χρώμα. Την αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά και σερβίρουμε.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.