Ματιά

Κοτόπιτα, της Εύης

Υλικά: 2 φύλλα σφολιάτας έτοιμα ή 2 φύλλα από δική σας σφολιάτα 1 κοτόπουλο μικρό βρασμένο και ψιλοκομμένο 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1/2 πιπεριά ψιλοκομμένη 2 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο 1 κουτάκι μικρό μανιτάρια ψιλοκομμένο 1/2 […]

Κοτόπιτα, της Εύης

Υλικά:

2 φύλλα σφολιάτας έτοιμα ή 2 φύλλα από δική σας σφολιάτα
1 κοτόπουλο μικρό βρασμένο και ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 πιπεριά ψιλοκομμένη
2 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
1 κουτάκι μικρό μανιτάρια ψιλοκομμένο
1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
1/2 κούπα παρμεζάνα τριμμένη
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
2-3 κουτ. φρυγανιά τριμμένη
Λίγο σουσάμι
2 αυγά
2-3 κουτ. βιτάμ

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζετε το βιτάμ και σωτάρετε σε αυτό το κρεμμύδι, το μπέικον, τα μανιτάρια και το κοτόπουλο για μερικά λεπτά και στη συνέχεια ρίχνετε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύετε καλά και αφήνετε τη γέμιση να κρυώσει. Λαδώνετε ένα μέτριο μακρόστενο ταψί τοποθετείτε το ένα φύλλο της σφολιάτας, απλώνετε πάνω τη γέμιση και σκεπάζετε με το άλλο φύλλο. Λαδώνετε το φύλλο το πασπαλίζετε με σουσάμι, το χαράζετε σε κομμάτια και ψήνετε τη πίτα στους 180 με 200 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει.

Την συνταγή αυτή μας την έστειλε η Εύη Μήτσου, την οποία και ευχαριστούμε πολύ! Περιλαμβάνεται, δε, στο βιβλίο της «Γεύσεις Ζωής».

Σχετικά άρθρα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αλμυρές πίτες

γιορτάζειΠοιος γιορτάζει σήμερα γιορτάζειποιος γιορτάζει αύριο γιορτάζειμεθαύριο γιορτάζειΠοιος γιόρταζε χτες;