Κανελόνια

Last modified date

Κανελόνια

Κανελόνια

Τα κανελόνια θέλουν τρόπο και λίγο κόπο. Θα σας αποζημιώσουν όμως με την νοστιμιά τους. Δοκιμάστε τα!

Υλικά:

1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 πακέτο κανελόνια (24 τεμάχια)
5 κρεμμύδια ξερά
1 πιπεριά πράσινη
5 σκελίδες σκόρδο
1 πασάτα ντομάτας
1 κουταλιά αλάτι
Λίγη πάπρικα καυτερή
Λίγο κύμινο
Λίγο Ginger τριμμένο
Λίγη κιτρινόριζα (κουρκουμάς) τριμμένη
Λίγο μοσχοκάρυδο
Λίγη κανέλα
6 κουταλιές ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα μας. Κόβουμε σε κυβάκια την πράσινη πιπεριά. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και μόλις κάψει σωτάρουμε σε αυτό τα κρεμμύδια και τα σκόρδα. Κατόπιν ρίχνουμε “θρυμματίζοντας” τον κιμά και προσθέτουμε το αλάτι και τα μπαχαρικά μας. Ανακατεύουμε καλά και μόλις “θωρακιστεί” ολόκληρος, ρίχνουμε την πασάτα και ένα λίτρο καυτό νερό. Ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε να βράσει για καμιά ωρίτσα με ανοικτή κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά (τόσο δυνατή ώστε να κοχλάζει). Αφήνουμε τη γέμισή μας να κρυώσει πολύ καλά.
Όταν κρυώσει, την στραγγίζουμε καλά κρατώντας σε ένα μπωλ το υγρό. Με την στραγγισμένη γέμιση, γεμίζουμε τα κανελόνια (θέλει λίγο υπομονή) και τα αραδιάζουμε σε ένα ταψί. Προσέχουμε το ταψί μας να είναι τέτοιων διαστάσεων που τα κανελόνια μας να γεμίζουν όλη του την επιφάνεια (ένα ταψί 30x25cm είναι μια χαρά για 24 κανελόνια). Τέλος τα περιχύνουμε με το υγρό της γέμισης φροντίζοντας να τα καλύψει καλά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου μέχρι να πάρει χρώμα το φαγητό μας και να τραβήξει τα υγρά του. Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!
Σημείωση: Θα περισσέψει λίγη γέμιση, που μπορούμε να την απολαύσουμε κάποια άλλη στιγμή με μια γρήγορη μακαρονάδα!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Post comment