Μοσχαράκι ατζέμ πιλάφι

Last modified date

Μοσχαράκι ατζέμ πιλάφι

Μοσχαράκι, ρύζι, ντοματούλες, κρεμμυδάκια και πάμε βουρ για ατζέμ πιλάφι! Μιαμ μιαμ!

Υλικά:

1 1/2 κιλό μοσχαράκι
2 κρεμμύδια ξερά
4 ώριμες ντομάτες
3 φλιτζάνια ρύζι
4 κουταλιές βούτυρο γάλακτος
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Πλένουμε και κόβουμε το κρέας σε μερίδες. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τις ντομάτες. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 1/4 φλιτζανιού νερό και σε αυτό τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια μέχρι να εξατμιστεί. Μόλις αυτό γίνει προσθέτουμε 2 κουταλιές βούτυρο και σε αυτό συνεχίζουμε το τσιγάρισμα μέχρι τα κρεμμύδια να ροδίσουν. Προσθέτουμε το κρέας και τις υπόλοιπες δύο κουταλιές βουτύρου συνεχίζοντας το τσιγάρισμα μέχρι το κρέας να αλλάξει χρώμα από όλες τις πλευρές του. Στη συνέχεια ρίχνουμε τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι και έξι περίπου φλιτζάνια νερό. Αφήνουμε το φαγητό να βράσει έως ότου το κρέας μαλακώσει και κατόπιν ρίχνουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το βράσιμο για 10 λεπτά, καπακώνουμε την κατσαρόλα και σβήνουμε τη φωτιά, αφήνοντας την κατσαρόλα πάνω στο μάτι για 20 λεπτά.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Post comment