Ραγού (ψητό της κατσαρόλας)

Ραγού (ψητό της κατσαρόλας)

Μαγειρέψτε το μοσχαράκι ψητό στην κατσαρόλα. Η συνταγή για ραγού (ψητό της κατσαρόλας) σας περιμένει

Υλικά:

1 1/2 κιλό μοσχάρι σπάλα (χοντρό) χωρίς κόκαλο
1 1/2 κιλό πατάτες
5 ώριμες ντομάτες ή 2 κονκασέ
4 πράσινες πιπεριές κέρατα
3 κρεμμύδια ξερά
2 καρότα
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε τετραγωνάκια. Κόβουμε τις πιπεριές και τα καρότα σε ροδέλες. Χωρίζουμε το κρέας σε μεγάλα κομμάτια. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο λάδι και σε αυτό τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι. Κατόπιν προσθέτουμε το κρέας και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα γυρίζοντάς το από όλες τις πλευρές. Ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα 2 ποτήρια νερό και σκεπάζοντάς την αφήνουμε να βράσει το κρέας για μισή περίπου ώρα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις ντομάτες χοντροκομμένες. Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες (σε μεγάλα μακρόστενα κομμάτια). Τις τηγανίζουμε ελαφρά, τις στραγγίζουμε καλά και τις προσθέτουμε στο φαγητό. Συνεχίζουμε το βράσιμο σε χαμηλή φωτιά για περίπου μισή ώρα ακόμα προσέχοντας μη μείνει το φαγητό χωρίς ζουμί. Τέλος προσθέτουμε τις πιπεριές, τα καρότα, αλάτι και πιπέρι και τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση έως ότου μαλακώσουν.

2 Σχόλια

  1. Εγώ βάζω και λίγη μαυροδάφνη (είμαι μεγάλη μπεκρού!) και λίγο πριν το κατεβάσω από τη φωτιά ρίχνω 3 φυλλαράκια δάφνης. Είναι πολύ νόστιμο φαγάκι και εύκολο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Post comment