Κρέας στη γάστρα

Last modified date

Κρέας στη γάστρα

Υλικά:

2 κιλά κρέας ψαχνό ανάμεικτο (μοσχάρι, χοιρινό, αρνί, κατσίκι)
4 πατάτες μέτριες
2 πιπεριές πράσινες
2 πιπεριές κόκκινες
1 πιπεριά κίτρινη
1 πιπεριά πορτοκαλί
4 ντομάτες ώριμες
1/2 κιλό κεφαλοτύρι
2 ποτήρια του κρασιού κόκκινο κρασί
Αλάτι, πιπέρι
Λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Επιλέγουμε τα είδη του κρέατος που μας αρέσουν και ζητάμε από τον χασάπη μας να μας τα καθαρίσει από τα κόκκαλα. Πλένουμε καλά το κρέας μας και το κόβουμε σε σχετικά μικρά κομμάτια. Σε μικρά κομμάτια επίσης κόβουμε τις πιπεριές, τις ντομάτες και το τυρί μας. Καθαρίζουμε και κόβουμε κυδωνάτες τις πατάτες μας. Κατόπιν ρίχνουμε όλα μας τα υλικά στην γάστρα και τα ανακατεύουμε ώστε να αναμιχθούν καλά. Ψήνουμε με σκεπασμένη την γάστρα στους 120 βαθμούς για τρεις με τέσσερις ώρες, έως ότου ψηθεί το κρέας μας καλά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Post comment