Ματιά

Χορτόσουπα βελουτέ, της Ελένης

Υλικά για τα κρουτόν: Ξερό ψωμάκι ολικής αλέσεως σε κυβάκια 1 σκελίδα σκόρδο Λάδι Πάπρικα Πιπέρι Υλικά για την σούπα: 2 ξερά κρεμμύδια 1 μικρό μπρόκολο Σέλινο Μαϊντανό 4 πατάτες μέτριες 4-5 κολοκύθια 4 […]

Χορτόσουπα βελουτέ, της Ελένης

Υλικά για τα κρουτόν:

Ξερό ψωμάκι ολικής αλέσεως σε κυβάκια
1 σκελίδα σκόρδο
Λάδι
Πάπρικα
Πιπέρι
Υλικά για την σούπα:
2 ξερά κρεμμύδια
1 μικρό μπρόκολο
Σέλινο
Μαϊντανό
4 πατάτες μέτριες
4-5 κολοκύθια
4 καρότα
1 σελινόριζα
1 κονσέρβα αρακά
Ζωμός λαχανικών
Αλάτι, πιπέρι
Λεμόνι
Λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά μας και σε μια κατσαρόλα βράζουμε όλα τα υλικά μαζί και αφήνουμε να μαλακώσουν καλά. Αφού βράσουν τα περνάμε από το μπλέντερ. Είναι έτοιμη η σούπα μας! Σερβίρουμε με λεμονί και κρουτόν.
Εκτέλεση για κρουτόν:
Κόβουμε το ψωμάκι σε καβάκια και πασπαλίζουμε με πάπρικα και πιπέρι. Σε τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο και μια σκελίδα ψιλοκομμένο σκόρδο και αφήνουμε να ροδίσουν.
Καλή σας όρεξη!!!

Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Ελένη Μαργελλου και την ευχαριστούμε πολύ.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί προϊόν προσωπικής του εργασίας.

Σχετικά άρθρα