Μπιφτέκια με πατάτες στο φούρνο

Είναι πεντανόστιμα, τρώγονται μετά μανίας από μικρούς και μεγάλους και πλημμυρίζουν το σπίτι με μια γαργαλιστική μυρωδιά σπιτικού φαγητού

Γράφει: Matia Gr
Μπιφτέκια με πατάτες στο φούρνο

Υλικά:

1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο ή ανάμεικτο
2 κιλά πατάτες
2 κρεμμύδια ξερά
4 αυγά
4 φέτες ψωμί ξερό
2 κουταλάκια ξύδι
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1 κουτάκι μπίρα
Λίγο ούζο
Λίγη τριμμένη φρυγανιά
3-4 κουταλιές μουστάρδα
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
Ελαιόλαδο

Cavo Greco, Αγία Νάπα
Cavo Greco Κύπρος CyprusCavo Greco Κύπρος Cyprus

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε και πλένουμε τις πατάτες και τις κόβουμε κυδωνάτες. Σε ένα μπωλ τις λαδώνουμε, τις αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε ρίγανη. Σε ένα ποτηράκι βάζουμε τη μουστάρδα με λίγο νερό και λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το μείγμα της μουστάρδας στις πατάτες μας και τις ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε στο ταψί την μπίρα και στη συνέχεια τις πατάτες. Σκεπάζουμε με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε για 3/4 της ώρας.

Σε ένα μπωλάκι μουσκεύουμε το ψωμί στο ούζο προσθέτοντας και λίγο νερό. Το στύβουμε ελαφρά ανάμεσα στα χέρια μας. Σε ένα μπωλ βάζουμε τον κιμά και προσθέτουμε το ψωμί σε τρίμματα, τα κρεμμύδια και τον μαϊντανό ψιλοκομμένα, τα αυγά, το αλάτι, το πιπέρι, το ξύδι, τη ρίγανη και τα ζυμώνουμε καλά με τα δύο μας χέρια. Αν το μείγμα των μπιφτεκιών μας έχει υγρά τότε προσθέτουμε την τριμμένη φρυγανιά. Πλάθουμε τα μπιφτέκια και τα αποθέτουμε πάνω στις πατάτες. Όταν ψηθούν από τη μια πλευρά τα γυρίζουμε, τους ρίχνουμε την τριμμένη φρυγανιά και τα ψήνουμε και από την άλλη. Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντα να ζητάτε τη συμβουλή ενός ειδικού.

Σχετικά άρθρα