Σουβλάκια Αρνίσια (συνταγή για Τσικνοπέμπτη) .: Απόκριες .: Ματιά
 

Σουβλάκια Αρνίσια (συνταγή για Τσικνοπέμπτη)

Λαχταριστά αρνίσια σουβλάκια με κρεμμύδια και πιπεριές!

Γράφει: Matia Gr
Σουβλάκια Αρνίσια (συνταγή για Τσικνοπέμπτη)
Υλικά:

1 μπούτι αρνίσιο
2 λεμόνια
1/2 κούπα ελαιόλαδο
Πιπεριές πράσινες ή διάφορα χρώματα (πορτοκαλί, κόκκινο, κίτρινο)
2 κρεμμύδια (προαιρετικά)
Λίγη ρίγανη
Αλάτι πιπέρι
Καλαμάκια για σουβλάκια

Εκτέλεση:

Ζητάμε από το χασάπη μας να ξεκοκαλίσει το μπούτι. Τα κόκαλα τα φυλάμε για να φτιάξουμε άλλη φορά μια νόστιμη σούπα. Κόβουμε το κρέας σε ομοιόμορφα κομμάτια μεγέθους περίπου μισού αντίχειρα. Τα αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε να σταθούν για περίπου μισή ώρα. Σε ένα βαζάκι που να κλείνει καλά χτυπάμε (σαν νες καφέ) το λάδι, το χυμό λεμονιού και τη ρίγανη. Κόβουμε τις πιπεριές σε τετράγωνα κομμάτια μεγέθους όσο και τα κομμάτια του κρέατος. Περνάμε στα ξύλινα καλαμάκια εναλλάξ ένα κομμάτι κρέας, ένα κομμάτι πιπεριά. Αν έχουμε επιλέξει να χρησιμοποιήσουμε και κρεμμύδι, του βγάζουμε τις στρώσεις και τις κόβουμε όπως τις πιπεριές. Αυτές τις στρώσεις τις περνάμε εναλλάξ όπως και με το κρέας και την πιπεριά. Ψήνουμε τα σουβλάκια μας στη σχάρα, σε μέτρια φωτιά αλείφοντάς τα σε τακτά χρονικά διαστήματα με το λαδολέμονο.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.