Ματιά

Ρεβανί Βέροιας, της Άννας

Υλικά: 1 κεσεδάκι γιαούρτι 1 κούπα του τσαγιού ζάχαρη 1 κούπα του τσαγιού σιμιγδάλι χοντρό 1 κούπα του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις 4 αυγά 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ 1 βανίλια Ξύσμα από […]

Γράφει: Matia Gr
Ρεβανί Βέροιας, της Άννας
Υλικά:

1 κεσεδάκι γιαούρτι
1 κούπα του τσαγιού ζάχαρη
1 κούπα του τσαγιού σιμιγδάλι χοντρό
1 κούπα του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 αυγά
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι και τον χυμό του
Υλικά για το σιρόπι:
3 φλυτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
3 1/2 φλυτζάνια του τσαγιού νερό
1 φέτα λεμόνι
Λίγη κανέλα
(το βράζουμε για 5 λεπτά)

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε πρώτα όλα τα στερεά υλικά με ένα σύρμα σε μια λεκανίτσα (αλεύρι, ζάχαρη, σιμιγδάλι και μπέικιν πάουντερ). Έπειτα ρίχνουμε τα υγρά υλικά (γιαούρτι, αυγά, ξύσμα και το χυμό από το πορτοκάλι, βανίλια) ανακατεύουμε καλά έως ότου γίνει μια κρεμώδες ζύμη (χωρίς μίξερ μόνο με το σύρμα). Αλείφουμε το πυρέξ μας καλά με βούτυρο και αλευρώνουμε όπως το κέικ. Βάζουμε το μίγμα μέσα στο φούρνο και ψήνουμε στους 180 – 200 βαθμούς για 35-45 λεπτά περίπου. Για να δούμε εάν έγινε βυθίζουμε μια οδοντογλυφίδα, εάν βγει καθαρή είναι έτοιμο και το βγάζουμε για σιρόπιασμα το οποίο το έχουμε ετοιμάσει από πριν για να είναι κρύο, (ζεστό ρεβανί κρύο σιρόπι). ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΡΕΒΑΝΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΜΙΞΕΡ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΓΕΥΣΤΙΚΟ.

Την συνταγή αυτή μας την έστειλε η Άννα Μοσχοπούλου, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.

Σχετικά άρθρα