Ματιά

Κλικούδια, της Λιλίκας

Κλικούδια νόστιμα και τραγανά, από τα χρυσά χέρια της Λιλίκας μας! Με τις ποσότητες των υλικών της συνταγής βγαίνουν δύο λαμαρίνες! Θυμηθείτε να τα στρώσετε στο ταψί αραιά γιατί φουσκώνουν.

Γράφει: Λιλίκα
Κλικούδια, της Λιλίκας
Υλικά:

500γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κούπα του καφέ ηλιέλαιο
1,5 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
1 αυγό + 1 αυγό για άλειμμα
1 κ.γ. αλάτι
Πιπέρι+ρίγανη
1 κ.γ. μπέικιν
1 κ.σ. ξύδι

Εκτέλεση:

Χτυπάμε στο μίξερ όλα τα υλικά μαζί. Αφήνουμε για το τέλος το αλεύρι και το μπέικιν. Τα ρίχνουμε και αυτά και γίνεται η ζύμη μας σαν τρίμμα. Κλείνουμε το μίξερ, βάζουμε γάντια και ζυμώνουμε με το χέρι. Αυτή είναι η βασική ζύμη.
Ρίχνουμε μέσα φέτα τριμμένη με το χέρι, ό,τι αλλαντικό μας αρέσει, πιπεριές κομμένες καρέ ακόμα και τριμμένο καρότο.
Ζυμώνουμε, πλάθουμε μπαλάκια 20γρ. και αφού περάσουμε με αυγό από πάνω ψήνουμε στους 180° για 20’~ πάνω κάτω αέρα.
Μέρα καλή σε όλους!

Λιλίκα

Η συνταγή καθώς και η φωτογραφία που τη συνοδεύει, είναι της φίλης μας της Λιλίκας και δημοσιεύονται στη Ματιά με την άδειά της.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.

Σχετικά άρθρα