Γιουβέτσι το κλασσικό .: Κρεατικά .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Γιουβέτσι το κλασσικό

Γιουβετσάκι το κλασσικό! Μια από τις πιο γνωστές και αγαπημένες συνταγές της ελληνικής κουζίνας! Μυρίζει Κυριακή και μαμά!

Γράφει: Matia Gr
Γιουβέτσι το κλασσικό
Υλικά:

1 1/2 κιλό κρέας ζυγούρι ή μοσχάρι
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 κρασοπότηρο pummaro
1 κρασοπότηρο λάδι
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Πλένουμε και κόβουμε το ζυγούρι ή το μοσχάρι σε μερίδες και το αλατοπιπερώνουμε. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και το βάζουμε γύρω από το κρέας μας. Σκεπάζουμε το γιουβέτσι μας και το ψήνουμε. Μετά το ψήσιμο προσθέτουμε 5 ποτήρια ζεστό νερό κι ένα πακέτο κριθαράκι, μακαρόνια ή χυλοπίτες και ψήνουμε μέχρι να γίνουν και τα ζυμαρικά μας.

Την συνταγή αυτή μας την έδωσαν οι κατασκευαστές και έμποροι κεραμικών πυρίμαχων σκευών μαγειρικής στην Κοιλάδα των Τεμπών, τους οποίους και ευχαριστούμε πολύ!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.