Γλυκές πατάτες στο φούρνο, της Βίκυς .: Λαχανικά .: Ματιά
 

Γλυκές πατάτες στο φούρνο, της Βίκυς

Υλικά: 5 – 6 μέτριες γλυκοπατάτες 1 φλυτζάνι μαύρη ζάχαρη 1 φλυτζάνι νερό 1 1/2 κουταλάκι κανέλα 1 λεμόνι (στυμμένο) 3 κουταλιές λιωμένο βούτυρo (becel) Αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση: Καθαρίζουμε τις πατάτες αλλά δεν τις […]

Γράφει: Matia Gr
Γλυκές πατάτες στο φούρνο, της Βίκυς
Υλικά:

5 – 6 μέτριες γλυκοπατάτες
1 φλυτζάνι μαύρη ζάχαρη
1 φλυτζάνι νερό
1 1/2 κουταλάκι κανέλα
1 λεμόνι (στυμμένο)
3 κουταλιές λιωμένο βούτυρo (becel)
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τις πατάτες αλλά δεν τις αφήνουμε μέσα σε νερό. Κόβουμε όπως ακριβώς τις πατάτες φούρνου και τις βάζουμε στο ταψί αλειμμένο με βούτυρο (όχι πολύ ίσα που να αλειφθεί καλά το ταψί). Ρίχνουμε την ζάχαρη, το νεράκι μας, την κανέλλα, και το χυμό λεμονιού σε μια κατσαρόλα. Βράζουμε το πολύ για 3λεπτά. Προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 2 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε το μείγμα μας στις πατάτες. Ψήνουμε για μισή ώρα στους 180 βαθμούς (αφού έχουμε προθερμάνει το φούρνο μας).
Καλή επιτυχία…

Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Καμπέρου Βίκυ και την ευχαριστούμε πολύ.

  Σάλτσα για φοκάτσια και πίτσα
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.