Καλαμάρια γεμιστά .: Θαλασσινά .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Καλαμάρια γεμιστά

Γεμιστά καλαμαράκια με ρυζάκι, κουκουνάρι και διάφορα άλλα καλούδια και μυρωδικά. Ένα από τα πιο νόστιμα νηστίσιμα πιάτα!

Γράφει: Matia Gr
Καλαμάρια γεμιστά
Υλικά:

12 μέτρια καλαμάρια
2 ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσκα
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
12 κουταλιές ρύζι Καρολίνα
1 φακελάκι κουκουνάρι
1/3 κούπας σταφίδες
Λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
Λίγη κανέλα
Μία πρέζα ζάχαρη
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε προσεκτικά τα καλαμάρια, ξεχωρίζουμε τα κεφάλια από τον κορμό, τα πλένουμε και τα αφήνουμε να στραγγίξουν. Σε ένα τηγάνι βάζουμε μπόλικο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι να πάρει χρώμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδέλες, το ρύζι, τις σταφίδες, το κουκουνάρι και ανακατεύουμε καλά προσθέτοντας λίγο νερό. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, λίγη κανέλα και τη ζάχαρη και τέλος τον άνηθο. Ψιλοκόβουμε τα κεφάλια και πλοκάμια των καλαμαριών και τα βάζουμε κι αυτά μέσα στη γέμιση. Γεμίζουμε τα σώματα των καλαμαριών με την γέμιση και τα αραδιάζουμε σε χαμηλή φαρδιά κατσαρόλα περιχύνοντάς τα με ελαιόλαδο. Σκεπάζουμε με ένα πιάτο και προσθέτουμε μισή κούπα ζεστό νερό. Αφήνουμε τα γεμιστά καλαμάρια να μαγειρευτούν σε μέτρια φωτιά προσθέτοντας μόνο εάν χρειαστεί λίγο ζεστό νερό ακόμη.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.