Κατσίκι πρασοσέλινο .: Κρεατικά .: Ματιά
 

Κατσίκι πρασοσέλινο

Υλικά: 3 κιλά κατσίκι 3 κιλά πράσα 1/4 κιλού σέλινο 1 μέτρια σελινόριζα Αλάτι, πιπέρι Ελαιόλαδο 2 αυγά 1 κουταλιά κορν φλάουρ 2 λεμόνια 1/2 κούπα κρασάκι λευκό Εκτέλεση: Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά τα […]

Γράφει: Matia Gr
Κατσίκι πρασοσέλινο
Υλικά:

3 κιλά κατσίκι
3 κιλά πράσα
1/4 κιλού σέλινο
1 μέτρια σελινόριζα
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
2 αυγά
1 κουταλιά κορν φλάουρ
2 λεμόνια
1/2 κούπα κρασάκι λευκό

Εκτέλεση:

Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά τα λαχανικά μας. Κόβουμε τα πράσα σε μπαστουνάκια μήκους περίπου 7 εκατοστών και την σελινόριζα σε κομμάτια (στα οκτώ, δηλαδή στη μέση και μετά σταυρωτά). Επίσης ψιλοκόβουμε το σέλινο. Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρέας απ’ όλες τις πλευρές σε λίγο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κρασί και λίγο νερό, καπακώνουμε την κατσαρόλα και το αφήνουμε να βράσει. Όταν το κρέας μας μισοψηθεί προσθέτουμε τα πράσα, τα κομμάτια σελινόριζας και το σέλινο και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν. Όταν ψηθούν και τα λαχανικά μας σβήνουμε την φωτιά και σε ένα μπωλάκι βάζουμε τον χυμό λεμονιού και διαλύουμε μέσα το κορν φλάουρ. Στη συνέχεια χτυπάμε και τα αυγά και προσθέτουμε λίγο-λίγο το ζουμί από το φαγητό μας χτυπώντας συνεχώς το αυγολέμονο. Περιχύνουμε το φαγητό μας με το αυγολέμονο και το ανακατεύουμε πιάνοντας την κατσαρόλα απ’ τα χερούλια και κουνώντας την με κυκλικές κινήσεις δεξιά-αριστερά. Βράζουμε το φαγητό μας για ένα ακόμα λεπτό και είναι έτοιμο.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.