Κοτόπουλο στιφάδο .: Πουλερικά .: Ματιά
 

Κοτόπουλο στιφάδο

Γνωρίζατε ότι το κοτόπουλο μπορεί να γίνει και στιφάδο; Όχι μόνο μπορεί να γίνει, αλλά είναι και πεντανόστιμο. Ετοιμάστε την συνταγή και είμαστε σίγουροι ότι θα την φτιάχνετε αρκετά συχνά στο μέλλον

Γράφει: Matia Gr
Κοτόπουλο στιφάδο
Υλικά:

1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
1 1/2 κιλό κρεμμυδάκια για στιφάδο
1 κιλό ντομάτες
2 ποτηράκια κρασί
3 σκελίδες σκόρδο
1 φύλλο δάφνης
3 κόκκους μπαχάρι
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το σκόρδο χοντροκομμένο και τα κομμάτια κοτόπουλου κι ανακατεύουμε. Στη συνέχεια ρίχνουμε το κρασί, τη δάφνη, το μπαχάρι, αλάτι, πιπέρι και τις ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες στο μούλτι. Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και τα βάζουμε κι αυτά στην κατσαρόλα. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για μια ώρα και ένα τέταρτο περίπου.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.