Κοτόπουλο Χωριάτικο με χυλοπίτες, της Γιώτας. Συνταγή της Καλαμάτας .: Ζυμαρικά .: Ματιά
 

Κοτόπουλο Χωριάτικο με χυλοπίτες, της Γιώτας. Συνταγή της Καλαμάτας

Το κοτόπουλο με χυλοπίτες είναι ένα από τα πιο δημοφιλή παραδοσιακά πιάτα της Καλαμάτας. Η Γιώτα Σταθοπούλου μας έστειλε μια εξαιρετική συνταγή για κοτόπουλο χωριάτικο με χυλοπίτες ώστε να μπορέσουμε κι εμείς να το απολαύσουμε

Γράφει: Matia Gr
Κοτόπουλο Χωριάτικο με χυλοπίτες, της Γιώτας. Συνταγή της Καλαμάτας
Υλικά:

1 κοτόπουλο χωριάτικο
Φρέσκια ντομάτα ή 2 κουτάκια κονκασέ
1 καρότο τριμμένο
3 κλωναράκια σέλινο
1/2 κουταλιά του γλυκού θυμάρι
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 κουταλιά της σούπας σκόρδο
Μείγμα από διάφορα πιπέρια (όσο θέλετε εσείς)
1 πράσινη πιπεριά
1 κίτρινη πιπεριά
1 κόκκινη πιπεριά
2 κουταλιές της σούπας αλάτι χοντρό
2 νεροπότηρα ρετσίνα άσπρη
2 νεροπότηρα ελαιόλαδο
Χυλοπίτες χωριάτικες (υπολογίστε ένα πιάτο για κάθε άτομο που θα φάει)

Εκτέλεση:

Καψαλίζουμε το κοτόπουλο και το πλένουμε πολύ καλά. Το τεμαχίζουμε και το πασπαλίζουμε με το μείγμα πιπεριών το θυμάρι και το κρεμμύδι και το βάζετε σε ένα ταψί για 2 ώρες αφού έχετε ρίξει από πάνω τη ρετσίνα για να μαριναριστεί. Βάζουμε το λάδι στη φωτιά να κάψει, στραγγίζουμε το κοτόπουλο και το σοτάρουμε να ροδίσει καλά, ρίχνουμε το σκόρδο και το ροδίζουμε για ένα λεπτό, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα εκτός, από τις πιπεριές, σβήνουμε με τη μαρινάδα και ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας και αφήνουμε να σιγοβράσει.
Λίγο πριν κατεβάσουμε το κοτόπουλο από τη φωτιά ρίχνουμε τις πιπεριές κομμένες σε ροδέλες
Βράζουμε τις χυλοπίτες με λίγο λάδι μέσα στο νερό, τις στραγγίζουμε και τις καίμε με ελαιόλαδο.
Σερβίρεται ζεστό και οι χυλοπίτες να έχουν μυζήθρα χωριάτικη ψιλοτριμμένη και από πάνω στο κοτόπουλο.
Είναι ένα εύγευστο καλαματιανό πιάτο.
Καλή σας όρεξη.

Την Καλαματιανή αυτή συνταγή μας έστειλε η Γιώτα Σταθοπούλου, και την ευχαριστούμε πολύ!

  Μανιτάρια γεμιστά στο φούρνο, από τον Γέροντα Παρθένιο
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.