Κριθοθυμαράκι ευκολάκι .: Vegan .: Ματιά
 

Κριθοθυμαράκι ευκολάκι

Υγιεινό, νόστιμο, εύκολο και γρήγορο! Τι άλλο θέλετε; Το Κριθοθυμαράκι είναι εδώ και μπορεί να χαρίσει γεύση στο τραπέζι και καλή υγεία σε όλη την οικογένεια.

Γράφει: Matia Gr
Κριθοθυμαράκι ευκολάκι

Κριθοθυμαράκι ευκολάκι

Υλικά:

300γρ. κρίθινο αλεύρι ολικής άλεσης
450γρ. νερό
9 κουταλιές ελαιόλαδο
3 πρέζες (τσουπωτές) θυμάρι
Λίγο αλάτι

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 200 βαθμούς Κελσίου. Σε ένα ταψάκι (28cm) ρίχνουμε όλα μας τα υλικά και με ένα κουτάλι ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν ένας ομοιόμορφος πολτός (δεν θα παιδευτείτε, γίνεται αμέσως). Βάζουμε το ταψάκι μας στο φούρνο και σε περίπου μία ώρα είναι έτοιμο. Το Κριθοθυμαράκι μας είναι κάτι μεταξύ ψωμιού και φρυγανιάς. Μπορούν να το καταναλώσουν ακόμα και διαβητικοί (με μέτρο παιδιά!) και είναι ότι πιο υγιεινό σε σπιτικό ψωμί μπορείτε να έχετε. Πάντα φυσικά προτιμούμε το αλεύρι μας να το πάρουμε από μικρούς αλευρόμυλους ή ακόμα καλύτερα να το αλέσουμε μόνοι μας στο σπίτι από σπόρους κριθαριού!

  Χορτοκεφτέδες
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.