Λαζάνια φούρνου με κιμά .: Ζυμαρικά .: Ματιά
 

Λαζάνια φούρνου με κιμά

Η συγκεκριμένη συνταγή φτιάχτηκε από την “μαγείρισσα της Ματιάς” σε μια στιγμή έμπνευσης ένα βράδυ πριν λίγο καιρό, και κατέπληξε μικρούς και μεγάλους. Από τότε εντάχθηκε στο εβδομαδιαίο μενού με ομόφωνη απόφαση των μελών της οικογένειας, αλλά άρχισε να εξαπλώνεται και στα φιλικά σπίτια. Δεν θα μπορούσαμε φυσικά να μην την μοιραστούμε και με εσάς, τους φίλους μας από το δίκτυο. Μαγειρέψτε την και θα μας θυμηθείτε

Γράφει: Matia Gr
Λαζάνια φούρνου με κιμά
Υλικά:

1 πακέτο λαζάνια φύλλα (500 γρ.)
3/4 κιλού χοιρινό κιμά
3 – 4 καρότα
1 ντοματάκι κονκασέ
1 μικρό πελτέ
3 ξερά κρεμμύδια
200 γρ. τυρί φέτα
200 γρ. τυρί ρεγκάτο ή άλλο κίτρινο τυρί
Λίγο κρασί (4 κουταλιές)
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι, κανέλα, κύμινο

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, καθαρίζουμε πλένουμε και κόβουμε σε ροδέλες τα καρότα. Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια με λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε τον κιμά, το ψιλοκομμένο ντοματάκι, τα καρότα, αλάτι, πιπέρι, κανέλα, κύμινο, το κρασί και 2 ποτήρια νερό. Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν με καπακωμένη κατσαρόλα μέχρι να μαγειρευτούν εντελώς και να «δέσει» η σάλτσα. Θα πρέπει να προσέξουμε να μην μείνει χωρίς ζουμί η σάλτσα μας, χρειάζεται μπόλικο. Κατόπιν σε ένα καλά βουτυρωμένο πυρέξ στρώνουμε τα φύλλα λαζάνια (για ένα μεγάλο πυρέξ χρειάζονται 6 φύλλα) και από πάνω βάζουμε μια στρώση σάλτσας με γενναία ποσότητα ζουμιού. Από πάνω στρώνουμε ξανά λαζάνια, και πάνω τους ξανά σάλτσα, προσθέτοντας όμως και την φέτα θρυμματισμένη. Συνεχίζουμε έτσι ώστε να μείνει λίγη σάλτσα για την τελευταία στρώση. Πασπαλίζουμε με τριμμένο ρεγκάτο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα το λιωμένο τυρί.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.