
1 μεσαίο λάχανο
1/2 φλυτζάνι ρύζι
1 κρεμμύδι
1 ματσάκι σέλινο
1 λεμόνι
1 φλυτζάνι λάδι
Αλάτι και πιπέρι
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε με το λάδι στην κατσαρόλα. Κόβουμε σε μικρά κομμάτια το λάχανο και ψιλοκόβουμε το σέλινο. Ρίχνουμε και τα δύο μέσα στην κατσαρόλα με το κρεμμύδι και τα τσιγαρίζουμε για λίγο στο λάδι. Αμέσως μετά ρίχνουμε ένα ποτήρι νερό και το χυμό του λεμονιού και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Στην συνέχεια προσθέτουμε άλλο ένα ποτήρι νερό και το ρύζι. Αλατίζουμε, πιπερώνουμε και σιγοβράζουμε. Το σέλινο είναι προαιρετικό αλλά δίνει στο φαγητό πολύ όμορφη γεύση.