Λαχανόρυζο στο φούρνο, από τον Γέροντα Παρθένιο .: Διάφορα φαγητά .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Λαχανόρυζο στο φούρνο, από τον Γέροντα Παρθένιο

Λαχανόρυζο στο φούρνο, που μαγειρεύει ο Γέροντας Παρθένιος, από το Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου Επισκόπου Λαμψάκου!

ΛΑΧΑΝΟΡΥΖΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΡΘΕΝΙΟΛΑΧΑΝΟΡΥΖΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΡΘΕΝΙΟ

Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!

Υλικά:

Λάχανο
Ρύζι καρολίνα
Ντομάτες τριμμένες
Κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα ροδελίτσες
Καρότα τριμμένα
Σκόρδο χοντροκομμένο
Άνηθο ψιλοκομμένο
Τυρί γραβιέρα χοντροτριμμένη
Σάλτσα
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε ένα ταψί βάζουμε λίγο λάδι και το απλώνουμε. Πάνω του στρώνουμε φύλλα λάχανου που έχουμε βράσει ή που μας έχει περισσέψει από όταν έχουμε φτιάξει λαχανοντολμάδες. Σε μια μπασίνα ρίχνουμε όλα τα υλικά μας, λίγο νεράκι και ανακατεύουμε πολύ καλά! Ρίχνουμε τη γέμιση στο ταψί μας και την απλώνουμε να πάει παντού ισόπαχα. Προσθέτουμε λίγο ακόμα λάδι και την γραβιέρα μας από πάνω. Τέλος σκεπάζουμε καλά με φύλλα λάχανου. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο, ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 1 ώρα και 20 λεπτά, αφαιρούμε μετά το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε λίγο ακόμα για να πάρει χρώμα το λαχανόρυζο φούρνου.

Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.