Λεμονάτο κέικ με δεντρολίβανο .: Γλυκά .: Ματιά
 

Λεμονάτο κέικ με δεντρολίβανο

Αυτό το κέικ πρέπει να το φτιάξετε οπωσδήποτε. Είμαστε σίγουροι ότι, αφού το δοκιμάσετε, θα το εντάξετε στο πρόγραμμα γλυκών της κουζίνας σας.

Γράφει: Matia Gr
Λεμονάτο κέικ με δεντρολίβανο
Υλικά:

440γρ. αλεύρι φαριν απ
240γρ. γιαούρτι στραγγιστό
400γρ. ζάχαρη
6 αυγά
300ml ελαιόλαδο
2-3 κουταλάκια ψιλοκομμένο φρέσκο δεντρολίβανο
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
Ξύσμα και χυμό από δύο λεμόνια

Εκτέλεση:

Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε τον χυμό του λεμονιού, το γιαούρτι, και το ελαιόλαδο. Σε ένα άλλο μπωλ χτυπάμε για λίγα λεπτά τα αυγά. Σε ένα τρίτο μπωλ αναμειγνύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, τη ζάχαρη, το ξύσμα των λεμονιών και το φρέσκο δεντρολίβανο ψιλοκομμένο.
Αναμειγνύουμε το μείγμα με το γιαούρτι με τα χτυπημένα αυγά. Προσθέτουμε τώρα στο μείγμα του αλευριού το μείγμα του γιαουρτιού και των αυγών και ανακατεύουμε.
Σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για κέικ βάζουμε το μείγμα μας και το ψήνουμε στους 175 βαθμούς για μία ώρα περίπου, μέχρι η φουρκέτα μας να βγαίνει στεγνή από το πιο φουσκωτό μέρος του κέικ μας. Αναποδογυρίζουμε και αφήνουμε να κρυώσει σε σχάρα πριν το κόψουμε για να το σερβίρουμε.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.