Μανιτάρια τηγανητά σπέσιαλ .: Διάφορα φαγητά .: Ματιά
 

Μανιτάρια τηγανητά σπέσιαλ

Μια καταπληκτική συνταγή για τηγανητά μανιτάρια με κρούστα από το πιο νόστιμο κουρκούτι που έχετε δοκιμάσει. Φτιάξτε τα και θα τα λατρέψετε!

Γράφει: Matia Gr
Μανιτάρια τηγανητά σπέσιαλ

Μανιτάρια τηγανητά σπέσιαλ

Υλικά:

1 δόση σούπερ χυλού για τηγανητά
1/2 κιλό μανιτάρια
2-3 κουταλιές βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2-3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
Τριμμένη παρμεζάνα ή άλλο σκληρό τυρί
Αλάτι
Λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:

Φτιάχνουμε τον σούπερ χυλό για τηγανητά ακολουθώντας την συνταγή (δείτε την εδώ) και του προσθέτουμε λίγο αλάτι και το 1/3 της ποσότητας του πολτοποιημένου σκόρδου. Σκουπίζουμε με ένα χαρτί κουζίνας τα μανιτάρια και τα κόβουμε στη μέση ή στα τέσσερα (αν είναι μεγαλούτσικα). Τα βάζουμε σε ένα μπωλ και τα ανακατεύουμε με το βούτυρο τα 2/3 από το λιωμένο σκόρδο και λίγο αλάτι. Βάζουμε το λάδι μας να ζεσταθεί και βουτάμε τα μανιτάρια στον χυλό. Τα βγάζουμε με τη βοήθεια ενός πιρουνιού ανασηκώνοντάς τα (χωρίς να τα τρυπήσουμε) και όταν το λάδι μας ζεσταθεί καλά τότε τα βουτάμε να τηγανιστούν. Μόλις πάρουν ωραίο χρώμα τα βγάζουμε από το λάδι και τα απλώνουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας για να φύγουν τα περιττά λάδια. Πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί και (αν χρειάζεται) αλάτι και σερβίρουμε.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.