Μελιτζάνες με φέτα και μυρωδικά, της Σοφίας .: Λαχανικά .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Μελιτζάνες με φέτα και μυρωδικά, της Σοφίας

Εύκολο, υγιεινό με όλη την νοστιμιά των φαγητών φούρνου, είναι ένα ιδανικό πιάτο για ελαφρύ γεύμα βασισμένο στα λαχανικά και το τυρί

Γράφει: Matia Gr
Μελιτζάνες με φέτα και μυρωδικά, της Σοφίας
Υλικά:

Μελιτζάνες φλάσκες
Φέτα
Κασέρι
Ντομάτα
Κρεμμύδι ξερό
Βασιλικό
Πιπέρι

Εκτέλεση:

Παίρνουμε μελιτζάνες φλάσκες τις κόβουμε, τις ξεπικρίζουμε με αλάτι για μισή ώρα και αφού ξεπλύνουμε καλά τις ψήνουμε στο γκριλ και από τις δυο πλευρές να κάνουν χρώμα. Τις στρώνουμε σε ταψί όπως στο μουσακά και σκορπίζουμε στην επιφάνεια φέτα τριμμένη, λίγο πιπέρι, ψιλοκομμένο βασιλικό, κομμάτια από φρέσκια ντομάτα και λίγο κρεμμύδι. Επαναλαμβάνουμε έως ότου τελειώσουν τα υλικά. Στρώνουμε στην επιφάνεια τριμμένο κασέρι και λίγο βασιλικό και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να κάνει το τυρί ωραίο χρώμα.

Την συνταγή αυτή μας την έστειλε η Σοφία Πανδη, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.