Μοσχαράκι της παρέας .: Κρεατικά .: Ματιά
 

Μοσχαράκι της παρέας

Το φαγητό αυτό είναι από τις πιο αγαπημένες συνταγές της παρέας μας. Το εμπνεύστηκε η Σύλβια και μας το μαγειρεύει -κατ’ απαίτηση της ομήγυρης- συχνά πυκνά. Καλή σας όρεξη.

Γράφει: Matia Gr
Μοσχαράκι της παρέας
Υλικά:

3/4 κιλού μοσχάρι κομμένο σε μπουκίτσες
1/2 κιλό πιπεριές
1 κονκασέ
2 κρεμμύδια ξερά
1/2 κουτί συμπυκνωμένο χυμό ντομάτα
2 μεγάλα λουκάνικα
Λίγο κόκκινο κρασί
Κανέλα σε ξύλο
Γαρίφαλο
Αλάτι, πιπέρι
Λάδι

Εκτέλεση:

Κόβουμε τα κρεμμύδια και τα τσιγαρίζουμε στο λάδι, ρίχνουμε μέσα το κρέας και το τσιγαρίζουμε απ’ όλες τις πλευρές και το σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε το κονκασέ, αλάτι, πιπέρι, το ξύλο κανέλας κι ελάχιστο γαρίφαλο τριμμένο. Καπακώνουμε και σιγοβράζουμε για τρία τέταρτα με μία ώρα, προσθέτουμε λεπτοκομμένο το λουκάνικο σε ροδέλες, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τις πιπεριές κομμένες σε στενόμακρες λωρίδες. Ανακατεύουμε προσεχτικά, προσθέτουμε το συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας και σιγοβράζουμε προσέχοντας πολύ να μην κολλήσει το φαγητό κι ανακατεύοντας πολύ απαλά σε περίπτωση ανάγκης για να μη χαλάσει η εμφάνιση των πιπεριών.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.