Ντομάτες γεμιστές με σπαγγέτι .: Διάφορα φαγητά .: Ματιά
 

Ντομάτες γεμιστές με σπαγγέτι

Τέτοια γεμιστά δεν έχετε ξαναφάει… απλά Τέλεια!!!

Γράφει: Matia Gr
Ντομάτες γεμιστές με σπαγγέτι

Ντομάτες γεμιστές με σπαγγέτι

Υλικά:

6 πολύ μεγάλες ντομάτες
1 κούπα χυμό ντομάτας (ίσως χρειαστεί)
300γρ. σπαγγέτι
3/4 κούπας τυρί παρμεζάνα
1/2 κούπα κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 κούπα τυρί μοτσαρέλα ψιλοκομμένη
1/4 κούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Κόβουμε το πάνω μέρος στις ντομάτες και τις αδειάζουμε όπως κάνουμε στα γεμιστά. Το εσωτερικό τους το βάζουμε σε σουρωτήρι και κάτω από αυτό λεκάνη ώστε να κρατάμε το ζουμί του. Σε μούλτι δουλεύουμε τη ντομάτα που έχει μείνει στο σουρωτήρι και αδειάζουμε τον πολτό ξανά μέσα στο σουρωτήρι. Γυρίζουμε το μείγμα του σουρωτηριού γύρω γύρω έτσι ώστε να μείνουν μέσα μόνο τα σπόρια, τα οποία και πετάμε. Μετράμε τώρα τον χυμό ντομάτας που βρίσκεται στην λεκάνη και χρησιμοποιούμε την μία κούπα (εάν για κάποιο λόγο δεν είναι αρκετό συμπληρώνουμε) ή εάν δεν θέλουμε να κάνουμε την παραπάνω διαδικασία χρησιμοποιούμε έτοιμο χυμό ντομάτας. Σε κατσαρόλα με βραστό, αλατισμένο νερό βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες τα μακαρόνια. Εν τω μεταξύ σε μια κατσαρόλα βάζουμε ελάχιστο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι να μαλακώσει και να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε για μερικά λεπτά. Στραγγίζουμε τα μακαρόνια και τα ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα ντομάτας και προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο ακόμη, παρμεζάνα και μαϊντανό. Δοκιμάζουμε και συμπληρώνουμε αλάτι, πιπέρι. Βάζουμε τις ντομάτες μέσα σε ελαφρά λαδωμένο ταψί και τις γεμίζουμε με τα σπαγγέτι. Πασπαλίζουμε με μοτσαρέλα και σκεπάζουμε με τα καπάκια από τις ντομάτες. Ψήνουμε για τρία τέταρτα της ώρας περίπου, σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.