Ομελέτα extra special στο ταψί .: Διάφορα φαγητά .: Ματιά
 

Ομελέτα extra special στο ταψί

Όταν θέλετε να χορτάσετε με ομελέτα πολλά άτομα, χρειάζεστε μια δόση για γίγαντες! Σε αυτή την περίπτωση ένα τηγάνι -όσο μεγάλο και να είναι- αδυνατεί να αντεπεξέλθει στην περίσταση. Τον λόγο έχει πλέον ένα ταψί και η συνταγή για ομελέτα extra special!

Γράφει: Matia Gr
Ομελέτα extra special στο ταψί
Υλικά:

1 κιλό στομαχάκια κοτόπουλου
2 πιπεριές πράσινες
3-4 πατάτες
200γρ. κίτρινο τυρί
8 αυγά
Λίγο γάλα
250γρ. μανιτάρια
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τα στομαχάκια και τα βάζουμε σε σκεπασμένη κατσαρόλα με λίγο νερό να βράσουν. Όταν μαλακώσουν τα βγάζουμε. Κόβουμε τις πατάτες σαν πεταλίδες (όπως στην Ομελέτα της γιαγιάς Ολυμπίας). Τηγανίζουμε τις πατάτες ελαφρά και τις βγάζουμε πριν να πάρουν χρώμα όσο είναι ακόμα μαλακές. Λαδώνουμε ένα ταψί. Κόβουμε σε κομματάκια τις πιπεριές και τα μανιτάρια. Σε ένα μπωλ χτυπάμε τα αυγά με λίγο γάλα, αλάτι και πιπέρι. Αλατίζουμε και όλα τα στερεά υλικά μας, τα ανακατεύουμε, τα στρώνουμε στο λαδωμένο ταψί και τα περιχύνουμε με τα αυγά. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να γίνει το αυγό.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.