Πίτα Μεξικάνα, της Σοφίας .: Αλμυρές πίτες .: Ματιά
 

Πίτα Μεξικάνα, της Σοφίας

Υλικά: 1 πακέτο φύλλο σφολιάτας Στήθος από κοτόπουλο κομμένο σε κύβους βρασμένο και αλατοπιπερωμένο 1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε ροδέλες 1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε ροδέλες 350 γρ. τριμμένο κασέρι 350 γρ. τριμμένο ρεγκάτο […]

Γράφει: Matia Gr
Πίτα Μεξικάνα, της Σοφίας
Υλικά:

1 πακέτο φύλλο σφολιάτας
Στήθος από κοτόπουλο κομμένο σε κύβους βρασμένο και αλατοπιπερωμένο
1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε ροδέλες
1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε ροδέλες
350 γρ. τριμμένο κασέρι
350 γρ. τριμμένο ρεγκάτο
7-10 φέτες ψιλοκομμένο μπέικον
2 μέτριες τομάτες κομμένες σε κύβους

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπωλ ανακατεύουμε όλα τα υλικά και προσθέτουμε 1/2 ποτήρι λάδι ψιλό. Στρώνουμε το ένα φύλλο της σφολιάτας σε ταψί, προσθέτουμε όλα τα υλικά και τέλος σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο. Χαράζουμε ελαφρά το φύλλο και ψήνουμε στους 160 αέρα. Καλό θα είναι να προσθέσουμε λίγο λάδι στο επάνω φύλλο χωρίς να βάλουμε αυγά όπως κάνουμε σε άλλες πίτες.
Καλή επιτυχία.

Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Σοφία Μαυροπούλου και την ευχαριστούμε πολύ.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.